Työkalut

Tykkään ajattelun, suunnittelun, vuorovaikutuksen ja dokumentoinnin työkaluista. Niiden avulla hommat pysyvät hallinnassa. Kokoan tänne seuratoimintaan sopivaa työkalustoa ideaksi ja vinkiksi sinulle!

Työkalu 2 – Kuva seuran jäsenistä

Jäsenet olisi hyvä pitää koko ajan mielessä. Mitä konkreettisemmin, sitä parempi. Katselin Pelaaja ensin -raportista löytyviä tietoja ja piirtelin powerpointille kaksi kuvaa, toisen mies- ja toisen naispuolisista jäsenistämme. Pidämme ne johtokunnassa näkösällä, kun suunnittelemme tulevan kauden ohjelmaa. Idean saa varastaa!

Tähän kuvaan ei tarvittu AD:n taitoja. Maksuttomasta kuvapankista löytyi kiva figuuri ja säädin sen kokoa suurpiirteisesti mutta silti riittävän tarkasti kuvaamaan kunkin ikäryhmän kokoa suhteessa toisiinsa. Aika kivasti hahmottuu, kuinka paljon meillä on yli viisikymppisiä naisia!
Kun kuvaan liittää muutaman perustiedon: kunkin ikäryhmän pelaajamäärän, osuuden kaikista pelaajista, keskitasoituksen ja pelaajien tyytyväisyyden (NPS – lähettiläspistemäärä) saa tiiviin kiteytyksen seuran jäsenistä. Kun kuvia katselee rinnakkain, on helppo vertailla miehiä ja naisia.

Työkalu 1 – johtokunnan vuosikello

Vuosikello menee ensimmäisenä kokeiluun! Jorma on käyttänyt vuosikelloa junnutoimikunnassa, nyt testaamme kuinka se toimisi johtokunnalle. Vuosikello on kuin yhden sivun kalenteri, jossa näkyvät vuoden kaikki kokoukset ja muut tärkeät päivämäärät. Käytin vuosikellon tekemisessä valmista pohjaa, jota tuunasin sopivaksi. Vuosikellon suurin arvo on siinä, että sen värkkäämisen yhteydessä tulee pohdittua koko vuoden tekemiset jo ennalta. Kun tein vuosikelloa, mietin samalla minkälaisia kokouksia johtokunnan kanssa tarvitsemme vuoden aikana. Niistä tein alustavan kokoussuunnitelman. Nyt on rauhallinen mieli, kun kevätkausi on vähän niin kuin jo paketissa 🙂 Kätevää vai mitä!

SHG:n johtokunnan vuosikello alkaneelle vuodelle 2022.
Alustava suunnitelma kevään 2022 kokouksista. Osa kokouksista järjestetään kasvokkain, osa etänä.