Työkalut

Tykkään ajattelun, suunnittelun, vuorovaikutuksen ja dokumentoinnin työkaluista. Niiden avulla hommat pysyvät hallinnassa. Kokoan tänne seuratoimintaan sopivaa työkalustoa ideaksi ja vinkiksi sinulle!

Työkalu 5 esimerkkejä kampanjamateriaaleista

Suunnittelimme kampanjan herättämään innostusta kentästä huolehtimiseen. Apuna toimi 2UpGolfagency, jonka kanssa olimme talven aikana uusineet SHG:n graafista ilmettä. Nyt meillä on värit, fontit, visut ja templatet kunnossa. Tässä näet esimerkkejä materiaaleista. Some – facebook ja insta – tulevat olemaan tärkeimmät kampanjamediat, mutta julisteita nousee myös seinille ja ilmoitustauluille.


Työkalu 4 – seuran perustehtävän kuvaus

Perusasioihin kannattaa panostaa, yleensä niihin käytetty aika ja ajatus tulee moninkertaisena takaisin. Perusasioista perustavin on seuran perustehtävä: miksi olemme olemassa ja keitä varten. Kun SHG:n strategia uudistui, tuli luonteva pakotus sen miettimiseen, teemmekö seurassa juuri niitä asioita, jotka vievät meitä kohti asettamiamme tavoitteita. Tässä yhteen sivuun tiivistetty ensimmäinen harjoitelma golfarin odotuksista ja seuramme nykyisistä tehtävistä.

Klikkaa kuva isommaksi: paina hiiren oikeaa näppäintä ja avaa kuva uudelle välilehdelle.


Työkalu 3 – infograafi vuosikertomuksen seuraksi

Vuosikertomus on pakollinen paha, mutta entä jos sen inspiroimana rakentaa muutaman infograafin? Otin powerpointin esiin ja aloin miettiä, kuinka golfseuran vuosikertomuksesta voisi saada vähän kiinnostavamman. Lopputuloksena syntyi neljä sivua, joista julkaisen tässä pari nähtäväksesi.

Yhdelle sivulle tiivistettynä jäsenmäärän ja NPS:n kehitys ja muutama tarkempi tieto molemmista viime vuoden osalta.

Keskeiset nostot kisoista ja kilpapelaamisesta. Tehdään samalla kunniaa niille, jotka ovat menestyneet. Tässä on vielä muutama tieto keskeneräisenä.


Työkalu 2 – Kuva seuran jäsenistä

Jäsenet olisi hyvä pitää koko ajan mielessä. Mitä konkreettisemmin, sitä parempi. Katselin Pelaaja ensin -raportista löytyviä tietoja ja piirtelin powerpointille kaksi kuvaa, toisen mies- ja toisen naispuolisista jäsenistämme. Pidämme ne johtokunnassa näkösällä, kun suunnittelemme tulevan kauden ohjelmaa. Idean saa varastaa!

Tähän kuvaan ei tarvittu AD:n taitoja. Maksuttomasta kuvapankista löytyi kiva figuuri ja säädin sen kokoa suurpiirteisesti mutta silti riittävän tarkasti kuvaamaan kunkin ikäryhmän kokoa suhteessa toisiinsa. Aika kivasti hahmottuu, kuinka paljon meillä on yli viisikymppisiä naisia!
Kun kuvaan liittää muutaman perustiedon: kunkin ikäryhmän pelaajamäärän, osuuden kaikista pelaajista, keskitasoituksen ja pelaajien tyytyväisyyden (NPS – lähettiläspistemäärä) saa tiiviin kiteytyksen seuran jäsenistä. Kun kuvia katselee rinnakkain, on helppo vertailla miehiä ja naisia.

Työkalu 1 – johtokunnan vuosikello

Vuosikello menee ensimmäisenä kokeiluun! Jorma on käyttänyt vuosikelloa junnutoimikunnassa, nyt testaamme kuinka se toimisi johtokunnalle. Vuosikello on kuin yhden sivun kalenteri, jossa näkyvät vuoden kaikki kokoukset ja muut tärkeät päivämäärät. Käytin vuosikellon tekemisessä valmista pohjaa, jota tuunasin sopivaksi. Vuosikellon suurin arvo on siinä, että sen värkkäämisen yhteydessä tulee pohdittua koko vuoden tekemiset jo ennalta. Kun tein vuosikelloa, mietin samalla minkälaisia kokouksia johtokunnan kanssa tarvitsemme vuoden aikana. Niistä tein alustavan kokoussuunnitelman. Nyt on rauhallinen mieli, kun kevätkausi on vähän niin kuin jo paketissa 🙂 Kätevää vai mitä!

SHG:n johtokunnan vuosikello alkaneelle vuodelle 2022.
Alustava suunnitelma kevään 2022 kokouksista. Osa kokouksista järjestetään kasvokkain, osa etänä.