Mitä pitäisi ajatella osakeannista?

voittoisa kaksikko

Golfyhteisön tukijalat, seura ja yhtiö, ovat kiinnostava kaksikko. Toinen huolehtii ihmisistä, toinen kentistä. Vastuiden ja töiden jako on selkeä, mutta koska yhteisö on yhteinen, on toisen tekemisillä aina vaikutusta toiseen.

Jokaisen pelaajan sopii toivoa, että omassa golfyhteisössä kyseisen kaksikon välit ovat kunnossa. Meillä ne ovat.

Kaksikon yhteistyö on SHG:ssä juuri nyt erityisen ajankohtainen, koska kenttäyhtiö on päättänyt osakeannista ja laski tällä viikolla myyntiin 50 uutta SHG:n A-osaketta.

Osakeanti on yhtiön asia, mutta päätöstä pohjustanut keskustelu oli yhtiön ja seuran yhteinen. Mukana oli koko porukka; yhtiön hallitus, seuran johtokunta, toimitus- ja toiminnanjohtaja ja muu vakinainen henkilöstö. Osakeannin käynnistäminen oli lopputulos yhteisestä tulevaisuuskeskustelusta ja anti on yksi SHG:n uuden strategian kivijaloista.

On kaksi tärkeää syytä, miksi minun pitää olla seuran puheenjohtajana kiinnostunut osakeannin lopputuloksesta.

  • Osakeannin myötä seuraan liittyy uusia, todennäköisesti pitkäaikaisia jäseniä.
  • Osakeannin myötä niiden jäsenten osuus kasvaa, jotka ovat osakkaita tai osakkaiden perheenjäseniä.

Seura on olemassa yhtäläisesti kaikkia jäseniään varten; niin niitä, jotka ovat osakkaita kuin niitä, jotka eivät ole. Seuran jäseninä he ovat yhtä tärkeitä ja seuran pitää palvella heitä tasaveroisesti.

Golfyhteisömme vahvuus on aina ollut siinä, että pelioikeuden luonne ei ole juurikaan näkynyt kentällä, ollaan oltu samaa porukkaa. Viime kahden vuoden aikana osakkaiden paremmat mahdollisuudet aikavarauksiin ovat kuitenkin aiheuttaneet pieniä hiertymiä.

En usko, että hiertymät aukeavat haavoiksi. Siihen on syynä käsissäni oleva uunituore tulos tulevaisuuskyselystä, johon golfyhteisömme pelaajat ovat sankoin joukoin vastanneet. Kaksi ylivoimaisesti tärkeintä asiaa, joita pelaajamme odottavat tulevaisuuden golfyhteisöltä, ovat

1) Golfyhteisö toimii taloudellisesti kannattavasti ja pitää huolta omaisuudestaan.

2) Golfyhteisössä arvostetaan pelaajia ja osoitetaan se.

Ensimmäistä asiaa pitää erittäin tärkeänä tai tärkeänä 97,6 % vastaajista. Toista asiaa pitää erittäin tärkeänä tai tärkeänä 95,7 %. Käytännössä lähes koko vastaajaporukka toivoo, että SHG täyttää kyseiset kriteerit tulevaisuudessa.

Miten tätä voisi tulkita? Vaikkapa niin, että yhtiötä ja seuraa tarvitaan tulevaisuuden SHG:n rakentamisessa tasavahvasti. Toisen tehtävänä on pitää yhtiön menestyksestä huolta – niin kuin se nyt osakeannin avulla paraikaa tekee. Toisen tehtävänä on pitää ihmisistä huolta – niin, että jatkossakin osakkaat ja muilla pelioikeuksilla pelaavat viihtyvät yhteisössämme yhtä hyvin. Tuntevat olevansa kuin kotonaan.

Siinä on SHG:n kaksikolle mielekäs yhteinen työ ja tavoite.

Kuva Unsplash Priscilla Du Preez

27.1.2022

voittoisat kaksi

toinen tulus toinen puu

yhdessä tuli