Osaava golfari, tyytyväinen golfari?

Mitä kaikki yritykset ja yhteisöt tavoittelevat? Tyytyväisiä asiakkaita.

Milloin golfari on tyytyväinen? Silloin kun peli on sujunut hyvin.

Mitä golfseura voisi tehdä, jotta jäsenten peli sujuisi?

Yllätys, yllätys – päädyimme siihen, että voisi olla fiksua panostaa golfarien osaamisen kehittämiseen ja tehdä jäsenistä kertaheitolla tyytyväisiä.

Siksi meillä starttaa johtokunnassa kehitysprojekti, jonka vetäjäksi valittiin asiasta innostunut ja muutenkin mahtava tyyppi, Pauliina Isomäki.

Olemme ideoineet Pauliinan kanssa vasta pari kertaa, mutta nyt jo on koossa lista, josta riittää toteutettavaa useaksi vuodeksi. Kaikki ideat eivät ole sitä perinteisintä mallia vaan mukana on myös hulluja, uskomattomia ja ihan kreisejä ajatuksia. Niitä paljon puhuttuja ”out of the box” –aihioita!

Kaikki lähti siitä, että kyseenalaistimme ajatuksen, että osaamisen kehittäminen vaatii ammattilaisen – golfpron – läsnäoloa. Kyseenalaistamiseen oli ihan käytännön pakko, koska on täysi mahdottomuus tarjota oppimisen mahdollisuus sadoille, jos mallina on perinteinen ryhmäkurssi tai oppitunti. Edes supermiesnainenpro ei pystyisi opettamaan jokaista yli 2000 jäsenestämme.

Ylipäätään uusien oivallusten pahin vihollinen on yltäkylläisyys. Jos on mielin määrin rahaa, loputtomasti aikaa ja kaikki portit auki, syntyy 100 % todennäköisyydellä sitä samaa kuin aina ennenkin. Mutta jos on pakko nähdä asiat eri tavalla ja uskaltautua tuntemattomille teille, alkaa syntyä uutta.

Niin meille kävi.

Golfyhteisössämme on huippuopettajia. Hanna-Leena Ronkainen on uusi head promme ja Markus Ervasti ja Lauri Hurri ovat tehneet monta vuotta hyvää opetustyötä. Toimarimme Jarkko Raski on aiemmin toiminut golfopettajana ja hänen tatsinsa asiaan on edelleen loistava. Meillä on satoja tyytyväisiä golfoppilaita ja joka vuosi tulee lisää.

Mutta jos haluaa tarjota oppimisen ilon kaikille jäsenille, se ei yksin riitä. Siksi lähdimme yhdessä golfopettajiemme kanssa miettimään, kuinka voisimme SKAALATA opetusta isommaksi. Emme miettineet pelkästään sitä, kuinka voidaan opettaa tekniikkaa vaan mietimme myös sitä, mitä kaikkea muuta pelissä kehittyminen vaatii. Kuinka paljon on kyse taidoista ja kuinka paljon jostain ihan muustakin…

Tavoitteet on asetettu korkealle, mutta liikkeelle lähdetään realistisesti. Ihan ensimmäiseksi testaamme syntyneitä ideoita jäsenistöllä. Sitä varten suunnittelemme pientä tapahtumaa maaliskuulle. Nyt vaan sormet ristiin sen puolesta, että korona helpottaa ja voidaan kutsua porukka koolle!

6.1.2022

kun mieli lentää

ajatuksen voimalla

syntyy ihmeitä