Alku hyvin, kaikki hyvin

Ensimmäinen kokous puheenjohtajana vedetty.

Pani heti ajattelemaan.

Kaikkeen vapaaehtoistoimintaan liittyy ihan oleellisina asioina halu ja ilo. Koskee myös golfseuroja. Kukaan ei tee tätä pakosta. Motiivina ei ole palkka eikä mikään muukaan turva toimeentulolle.  Niiden sijaan pitäisi olla sisäänrakennettuna kyky tuntea onnistumista ja motivoitua aikaansaamisesta, yhdessä muiden kanssa. Yhdessä on ydinasia. Parhaimmillaan seuratoiminta kokoaa yhteen joukon samasta asiasta innostuneita tyyppejä. Heitä on kiva tavata. Tapaamisissa halu ja ilo moninkertaistuvat.

Siksi olikin harmillista, että puheenjohtajaurani avauskokous piti järjestää Teamsissa, etänä. Tähän on jo totuttu. Kohta kahden vuoden ajan iso osa kaikista mahdollisista kokouksista ja kokoontumisista on pitänyt järjestää digitaalisesti.

Mitä silloin puuttuu? Rupattelu. Silmiin katsominen. Eleet, ruumiinkielen viestit, kaikki ilmeet. Ja niiden myötä puuttuu se kaikkein tärkein; itse kunkin tunne siitä, että on aidosti mukana, oikeasti läsnä ja yksi porukasta. Vaikka mitä konsteja käyttäisi, verkon välityksellä ei synny aitoa kohtaamista.

Siksipä ensimmäinen kokouksemme eteni vahvasti asialinjalla. Huomasin olevani äänessä enemmän kuin olisin halunnut. Ei voinut nyökätä pöydän toisella puolella olevalle ja siirtää luontevasti puheenvuoroa kaverilta toiselle. Pidimme kyllä puherinkejä, joissa jokainen sai vuoronsa, mutta eihän sitä voi verrata luontevaan asian etenemiseen yhteisen pöydän ääressä istuen.

Kyllä kokous silti onnistui. Vaikka olimme etäällä, oli vahva tunne siitä, että kaikki halusivat meidän onnistuvan. Ja onnistuttiinhan me. Kokous pysyi sovitussa aikataulussa ja asiat saatiin käsiteltyä. Tehtiin päätöksiä, joista on myöhemmin tänä vuonna iloa seuramme jäsenille.

Minulle oli tärkeintä, että löydettiin yhteisiä tavoitteita, asioita, joita haluamme koko johtokuntana saada tänä vuonna aikaan. Tavoitteita mietittiin kolmelta kulmalta: mitä meistä itse kukin henkilökohtaisesti alkaneelta vuodelta odottaa, mitä toivomme työskentelyltä johtokuntana ja mitä pitäisi tavoitella koko seuran näkökulmasta.

Kolme tavoitetta nousi yli muiden.

1) Tehdään kokouksista jämäköitä. Ollaan päätöksissämme selkeitä. Toimitaan ja keskustellaan avoimesti, kaikkia kuunnellen.

2) Ollaan pelaajiin ja seuran jäseniin päin jämäköitä. Rakennetaan hyvät yhteiset käytännöt asioihin, jotka on tarpeen tehdä aina samalla laadukkaalla tavalla siitä riippumatta kuka niitä tekee tai kenelle niitä tehdään. Koskee monia asioita, alkaen uusien jäsenten vastaanottamisesta ja päätyen caddiemasterin palveluun.

3) Kuvataan SHG:n tarjoama pelaajakokemus – kaikki erilaiset pelaajaryhmät huomioiden – selkeällä ja innostavalla tavalla.

Näihin tavoitteisiin voi olla todella tyytyväinen!

Ensimmäisen kokouksen jälkeen tekisi mieli sanoa, että loppu hyvin, kaikki hyvin. Mutta ihan niin ei käynyt, koska Teams näytti todellisen luontonsa. Liekö syy tekniikassa vai käyttäjässä, mutta joka tapauksessa yhteyteni kokoukseen katkesi ihan viime minuutella – enkä huomannut mitään! Päpättelin kiitokset kaikille ja kertasin kokouksessa tehtyjä päätöksiä parin minuutin verran ihan vaan itselleni. Kun huomasin tilanteen, olikin jo myöhäistä ja kokoussalimme tyhjentynyt.

Tein ensimmäisestä tavoitteestamme heti totta. Kokouksen lopetus oli todella jämäkkä. Se päättyi kesken lauseen.

13.1.2022

ruudun takana

tuttuja ihmisiä

etänä liki